Opinionsbildning Föreläsningar Frilansjournalistik Kulturproduktioner Bokningar och priser
Ord & Kulturproduktioner Verksamhet och tjänster Mitt CV Kontaktuppgifter Kunder Genomförda uppdrag Publiceringar

Kulturproduktioner

Moster-010.jpg

Teater och andra kulturproduktioner

En viktig del i Ord & Kulturproduktioners verksamhet är olika kulturprojekt. Här är några som vi har producerat och som fortfarande går att boka:

Tack Morfar

Huvudpersonen Dan (Nerenious) vaknar ur sin nattsömn av att hans morfar Aston ropar på honom och vill tala med sitt barnbarn om sina oro för vad som hänt med det samhälle han var med om att bygga upp när han levde. Tack Morfar är en nyskriven kortpjäs (ca 30  minuter) som är lämplig för inledning på exempelvis fackföreningsmöten eller andra föreningsmöten.

För ytterligare info se här

 

Moster Annie

”Jag tar hand om de mina, gör inte ni det?” är en nyckelreplik i uppmärksammade kortpjäsen, Moster Annie, som jag har fått glädjen att producera. Pjäsen som är skriven och regisserad av Roland Janson och tar upp det glödheta ämnet sjukförsäkringen och hur sjuka människor behandlas med de nya reglerna som Försäkringskassan följer.

För ytterligare info här

 

Kedjan

En ung byggkille reser sig upp och berättar om sin väg in i arbetslivet och till kunskap. Hur kan en ung arbetargrabb hitta sin väg i ett samhälle där behovet av kunskap växer, men påverkan från de kommersiella marknadskrafterna hotar att ta upp intresset.

För ytterligare info här

 

Revansch

En allegori över arbetarrörelsens kris och sökandet efter en ny väg in i framtiden.

För ytterligare info se här

Graävskopan

Pjäsen är en Henning Mankell när den är som är bäst—utifrån ett individuellt perspektiv speglar ett allt hårdare och exkluderande samhälle. Ett samhälle där klyftorna ökar och alltfler hamnar på utsidan.

För ytterligare info här

This Land Is Your Land

Ett musikprogram med Sanna Carlstedt och Johan Johansson om med Pete Seegers musik. Programmet bygger på den intervju som Ingemar E. L. Göransson gjorde med Seeger i hans hem norr om New York november 2009.

För ytterligare info se här

Roland Janson "Nackspärrarnas Rike" - Boka författarbesök

Roland Jansons uppmärksammade bok "Nackspärrarnas rike" har sålt i en stor upplaga. Ord & Kulturproduktioner kan erbjuda ABF-avdelningar (och andra intresserade arrangörer) ett författarmöte med Roland till ett oslagbart pris

För ytterligare info här