Opinionsbildning Föreläsningar Frilansjournalistik Kulturproduktioner Bokningar och priser
Ord & Kulturproduktioner Verksamhet och tjänster Mitt CV Kontaktuppgifter Kunder Genomförda uppdrag Publiceringar

Jag var inte dum -från dyslexi till författarskap

selfie.jpg

"JAG VAR INTE DUM
När jag var ung grabb hade jag problem med att få ordning på bokstäverna. Lärarna sa att jag var dum i huve´t och mina skolkamrater retade eller slog mig. 


Till sist lärde jag mig bokstäverna och fick ordning på dem. Vad jag inte visste var att jag hade en funktionsnedsättning som numera har ett namn DYSLEXI. 
Det blev en resa in i böckernas värld för mig när jag kom på "koden" och jag har läst sedan dess. Och inte bara det jag har förverkligat en dröm; att bli författare, poet, att få ägna mig åt att skriva. Det har blivit tusentals artiklar, nio böcker och fler är på väg, föreläsningar, egen förläggare och mycket annat. Men fortfarande är jag dyslektiker. Jag vann kampen om orden, om bokstäverna, men jag vann också över mig själv och över de som dömde ut mig som dum.
Det är många barn, ungdomar och inte minst vuxna som gömmer sin dyslexi än idag. Jag vill visa att det är möjligt att övervinna , att "avkoda" - jag är ett levande bevis på det.
Därför har jag satt ihop en föreläsning om min resa från att inte kunna till att övervinna och faktiskt dra nytta av sina erfarenheter, sin dyslexi för jag tror att jag som dyslektiker tänker delvis annorlunda, jag är mer inutiv och låter känslan, och kreativiteten styra mer det jag gör.
Vill någon inbjuda mig att komma och prata om detta för lärare, elever, lärarstudenter, studieorganisatörer, studieförbund kontakta mig. Jag kommer gärna och pratar om min resa! "


Författaren Ingemar E L Göransson på facebook.

Föreläsningen bokas på ordochkultur@telia.com eller ring 070-679 53 96.

Kostnad Sv Författarförbundets arvode resa samt ev logi.