Aktuellt och nytt Ord & Kulturs bokhandel Ord & Kulturs småskrifter
Ord & Kulturproduktioner Verksamhet och tjänster Mitt CV Kontaktuppgifter Kunder Genomförda uppdrag Publiceringar

I skuggan vilar mörkret

 

Omslag-6.jpg

Ingemar E. L. Göransson

I skuggan vilar mörkret

Sidantal ca 316 sidor

ISBN 978-91-979416-6-2

Pris 100 kr

Utgivningsdatum 25 september 2013

Porto tillkommer

Beställes direkt per mail från ordochkultur@telia.com eller Adlibris

Försvann Björn Victorsson  frivilligt och i så fall varför? Det är den fråga som privatutredaren Lars-Jonathan Västby får i uppdrag att söka finna svaret på.

Cynikern L-J Västby  kommer att finna en verklighet som till och med han skräms av.  I SKUGGAN VILAR MÖRKRET” är en roman om tillvarons främlingskap och ställer frågan på sin spets om hur långt kan en människan pressas innan hon antingen ger upp eller slår tillbaka.

Läsaren möter en skuggvärld som finns i den marknadsliberala nutiden, men vi aldrig ser och i skuggorna möter Västby inte bara mörker utan även ondska utan gränser. Han tvingas till sist att omvärdera sin egen livshållning.

I SKUGGAN VILAR MÖRKRET” utspelas  på platser så väsensskilda som Linköping och London, Stockholm och Dalarna, men överallt finns den skugga som skrämmer och inger skräck och ångest.

Romanen är författarens debut som romanförfattare efter flera uppmärksammade och kritikerrosade faktaböcker om vår moderna nutid.

Sagt om boken:

"denna bok gick rakt in i mitt hjärta"

En läsare i ett brev till författaren

"Stark roman om trasiga människor (......) bör absolut läsas"

Jakob Callander, ÖC

"Vi får lära känna alienerade, trasiga människor och författaren låter oss förstå att välfärdsstaten sedan länge slutat fungera. (....) Det är en mycket bra romandebut."

Vivian Gustin, Kulturbloggen

"en bok som gott och väl kan konkurrera med de flesta i spänningsgenren"

Nisse Scherman, DAST Magazine

"Väl värd att läsa, ovanligt med en så stark politisk thriller eller deckare. Boken löper över flera genrer. Ett hårt, samtidigt, ibland poetiskt språk."

Håkan Juholt

Länk till omslaget